BodolandJobNews.Com:: Latest Bodoland Jobs and Bodoland Job News from the heart of Bodoland

BodolandJobNews.Com (BJN)-A one-stop destination for the latest job openings in Bodoland, Assam and Northeast.

Bodoland GK 2020

bodoland gk 2020 - bodoland gk - btc gk - btad gk



Bodoland Job News has compiled a set of ten important General Knowledge Questions on BTC for the upcoming recruitment-related examinations of BTC in particular and State Govt. recruitment-related examinations in general. Hope you will find the following questions to be handy and needful.


1. Who is known as the father of the Bodos?

Ans: Upendranath Brahma

2. When was the Third Bodo Accord signed?

Ans: 27th January, 2020

3. Name the present Principal Secretary of BTC.

Ans: Shantanu P Gotmare

4. How many districts are there in BTC?

Ans: Five (5)

5. When was the BTC Accord signed?

Ans: 10th February, 2003

6. How many national parks are there in BTC area?

Ans: 2 (Two)

7. Name the five districts of BTC?

Ans: Kokrajhar, Chirang, Baksa, Tamulpur and Udalguri

8. Name the administrative headquarter of BTC.

Ans: Kokrajhar

9. When was BAC formed?

Ans: 20th February, 1993

10. When did Assam Govt. formally dissolve the BAC?

Ans: 27th May, 2003


The above answers have been collected from various sources. If any omissions or errors are spotted by you then you are most welcome to rectify those errors by commenting on the comment box.



DISCLAIMER: You can use the information provided on Bodoland Job News at your own discretion. The owner of this website does not vouch for the authenticity of the information provided on this portal. Users are advised to verify and cross-check the information provided on this portal with the authentic sources herein referred to the respective official websites of the institutions and relevant print media like employment news, different local and national newspapers, etc. The owner or the Bodoland Job News would not be responsible in any manner whatsoever for any losses occurring due to the use of the information provided on this website to the user/s. All the logos appearing or used on this portal is for representational purpose only.

4 comments:

  1. Answer for question no 2, When 3rd accord is signed is seems to be mistake.

    It was 27th January 2020

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much for pointing out the mistake. The error is now rectified. We solicit more such positive responses from you in the coming days.

      Delete
  2. Replies
    1. This post was published in 2020 so there was no update regarding the creation of new district of Tamulpur. The information is now updated with latest information.

      Delete